Isoleringsbatts af ålegræs

Vores isoleringsbatts af ålegræs bygger på århundredes erfaring med tangisolering og tangtage. Tangisoleringsbatts er et produkt af mødet mellem en naturlig, afprøvet råvare og ny teknologi, der tilsammen giver et produkt med gode tekniske egenskaber, der er nemt at anvende.

En af fordelene ved at anvende ålegræs er, at det indeholder mineraler, der virker som naturlig brandhæmmer, så vi ikke behøver at tilsætte brandhæmmer kemisk. Bl.a derfor medvirker isoleringen til et godt arbejdsmiljø og sundt indeklima. De moderne tangisoleringsbatts har opnået en Cradle to Cradle-certificering på guld-niveau. Det skyldes bl.a at tangisolering har næsten uendelig holdbarhed, og at den kan genanvendes i produktion af nye isoleringsbatts. Produktet har desuden opnået Material Health Certificate på det højst opnåelige niveau – PLATIN. Det betyder, at produkterne er fuldstændig fri for skadelige stoffer. Download certifikatet her.

Tangisolering har en god isoleringsværdi, der gør at det kan konkurrere med andre typer isolering. Ålegræs er naturligt brændhæmmende, og produktet har opnået en brandklasse E uden tilsætning af brændhæmmende kemikalier. Tangisolering har et lavt CO2-fodaftryk.

Produktet er testet af Teknologisk Institut.

Isoleringsværdi37 mW/mK
BrandklasseE
CerfificeringCradle to Cradle GULD
Dimensioner1200 mm x 600 mm x 95 mm

Tangisolering er et optimalt valg for os, når vi for eksempel skal løse projekter, der både skal indeholde Cradle to Cradle certificerede produkter og efterfølgende opnå DGNB certificering på højt niveau. Det er lidt dyrere, men det udgør så lille en del af den samlede økonomi, at det ikke betyder noget i forhold til de gode egenskaber.

– Mette Nymann, partner i Loop Architects