Mønning af ålegræs

Ålegræsmønningen er et holdbart og smukt alternativ til mønninger til stråtage. Mønningen kommer i formstykker eller ruller, der minder om og ligner tørv. De har en lav vægt, og er lette at rulle ud og skære til, hvilket gør arbejdet med at lægge mønningen betydeligt lettere og hurtigere end traditionelle løsninger af halm, lyng eller tørv. Mønning forhandles af Carlo F. Christensen, der er totalleverandør af materialer til tækkebranchen.

Møningen af ålegræs holder også længere, og formentlig behøver den ikke at blive skiftet i et stråtags levetid. Afprøvning af tørven runder nu tre sæsoner, og har vist at mønningen af ålegræs er et holdbart og smukt alternativ til traditionelle mønninger med lyng eller halm.

Over tid forandrer mønningen farve til en smuk lysegrå tone på overfladen, ligesom det kendes på Læsøs tangtage. Forandringen er overfladisk, og indeni holder mønningen sig frisk. Den krymper nogle få procent, hvilket skal indregnes i oplægningen. Den er let at lægge op på tagryggen, og vejer væsentligt mindre end mønninger af tørv, hvilket letter arbejdet betydeligt.

Kan købes hos Carlo F. Christensen

Produktet er testet af Teknologisk Institut.

BrandklasseE
CertificeringCradle to Cradle GULD
Dimensioner1,2 m x 30 mm x 10 m

Vi har kun positive ting at sige om tangtørv som mønning-materiale. Det er jo fantastisk med et materiale der er naturligt og er langtidsholdbart. Samtidigt er det skånsomt for tækkemanden at arbejde med, da det ikke vejer noget. Det kræver lidt for at få det til at ligge pænt oppe på taget, men det skal bare prøves et par gange, så kører det.

– Allan Nielsen, Højfyns Tække- og Isoleringsservice